Begroetingsruimte begraafplaats - Roosdaal

Roosdaal_begroetingsruimte_48.jpg
Beelden: F.C. Lama
Roosdaal_begroetingsruimte_48.jpg
Roosdaal_begroetingsruimte_50.jpg
Roosdaal_begroetingsruimte_08.jpg
Roosdaal_begroetingsruimte_11.jpg
Roosdaal_begroetingsruimte_22.jpg
Roosdaal_begroetingsruimte_23.jpg
Roosdaal_begroetingsruimte_28.jpg
Roosdaal_begroetingsruimte_29.jpg
Roosdaal_begroetingsruimte_32.jpg
Roosdaal_begroetingsruimte_34.jpg
Projectcoördinatie
Olivier Vandenbroucke
Projectcoördinator
Stap 4 - voltooid
Over het project

Collega Olivier heeft dit project begeleid.

Doel

De bestaande infrastructuur van het kerkhof beantwoordde niet langer aan de noden van de gebruikers. Daarom wenste de gemeente de begraafplaats uit te breiden. Er wordt beslist om een begroetingsruimte, met mogelijkheid tot kleine ceremonies, te bouwen. Het werd een open constructie met een beperkt aantal materialen. 

Bouweigenschappen

De begraafplaats voldoet dankzij de aanpassingen opnieuw aan de huidige standaarden. De architect en de aannemer slaagden erin om een zeer zinvolle ruimte te ontwerpen.

Financiering

De gemeente Roosdaal zorgde voor de financiering.

Status

De definitieve oplevering vond plaats in maart 2019.