Dekenij - Lennik

Dekenij Lennik
Dekenij Lennik
Dekenij Lennik
Dekenij Lennik
Dekenij Lennik
Contact
Olivier Vandenbroucke
Projectcoördinator
Stap 4 - voltooid
Over het project

Collega Olivier heeft dit project begeleid.

 

Doel

De beschermde dekenij in het centrum van Lennik was dringend toe aan een opknapbeurt

Bouweigenschappen

Bij de restauratie werd de nadruk gelegd op de isolatie van het gebouw. Daarom werden onder andere bijkomende ramen geplaatst langsheen de binnenzijde van de bestaande en werd er bijzondere aandacht besteed aan de wijze van verwarmen van het gebouw (condensatieketels).

Financiering

De gemeente Lennik betaalt een deel van dit project. De overige middelen komen via Vlaamse subsidies.

Status

Het project werd afgerond in 2010. Onder andere de gemeenteraad van Lennik vindt in de gerestaureede dekenij plaats.

In 2020 werden ook de werken gestart aan het nieuwe bijgebouw van de dekenij.

Locatie