Ondersteun uw lokaal beleid met het nieuwe Tewerkstellingsloket

  • novembre 16, 2021

Hoe pakt u tewerkstelling en werkloosheid aan in uw gemeente of stad? Lokale besturen kunnen nu in het nieuwe Tewerkstellingsloket van Haviland een ondersteunende partner vinden voor de analyses, acties en uitwerking van het beleid. Zo kan er - zelfs zonder eigen regisseur Werk & Sociale Economie - concrete vooruitgang geboekt worden.

De rol van lokale besturen en OCMW's in de opvolging en aanpak van tewerkstelling en werkloosheid valt niet te onderschatten. Dat weet ook de Vlaamse regering, die van een tewerkstellingsgraad van 80% het streefdoel maakte en VDAB aanduidde als belangrijkste partner. 

Doelgericht beleid

Intercommunale Haviland organiseert het Tewerkstellingsloket als derde pijler binnen de dienst Sociale Tewerkstelling, naast de Wijk-werking en de regisseursrol rond Sociale Economie en Werk. Marleen Wynant, coördinator Sociale Tewerkstelling: "Werkzoekenden zijn van alle tijden, maar crisissituaties hebben een grote invloed op deze groep. Bovendien worden de meest kwetsbaren vaak het eerst en het hevigst getroffen. Lokale besturen kunnen dit bijsturen met doelgericht beleid. Voor gemeenten zonder een regisseur Werk & Sociale Economie is dit niet eenvoudig, maar via het Tewerkstellingsloket kunnen zij van dezelfde dienstverlening gebruik maken."

Brug tussen actoren

Voor doelgericht beleid en concrete resultaten zijn de juiste acties met de juiste partners nodig. Marleen Wynant: "De tewerkstellingsdeskundige bouwt het netwerk op en vormt de brug tussen alle actoren. Kennis en expertise over tewerkstelling en werkloosheid wordt zo gemeenteoverschrijdend ingezet."

Het Tewerkstellingsloket kan ondersteuning bieden aan ieder lokaal bestuur, OCMW en beleidsmaker binnen het werkingsgebied Halle-Vilvoorde. Gemeentediensten kunnen door de tewerkstellingsdeskundige ondersteund worden op vier vlakken: 

  • Ondersteuning van VDAB en lokale besturen
  • Opvolging van wetgeving en beleid op alle niveaus in naam van lokaal bestuur
  • Tijdige cijferopvolging op maat
  • Uitvoering van projecten die tewerkstelling bevorderen

Infosessie op 26.11.2021

Herbekijk hier de online infosessie over het Tewerkstellingsloket >>>

Infosessie Tewerkstellingsloket 26.11.2021  

Vragen? Opmerkingen?
Marleen Wynant
Coördinator
Meer info?
Marleen Wynant
Coördinator