Haviland is een streekintercommunale voor het arrondissement Halle-Vilvoorde. Dat wil zeggen dat we de aangesloten lokale besturen ondersteunen bij de uitvoering van hun bestuurstaken. 

 

Ons doel is om de sociale, economische en ecologische ontwikkeling van onze streek te bevorderen. Dat gaat bijvoorbeeld over heel zichtbare zaken zoals bouwprojecten en infrastructuurwerken, maar ook bijvoorbeeld over maatschappelijk relevante thema's zoals milieu, preventie en noodinterventieplanning, groepsaankopen, en nog zoveel meer.

Wat is het nut van een streekintercommunale ...

... voor de burger?

Wij werken niet rechtstreeks voor u als burger, maar onze activiteiten - die we uitvoeren in samenwerking met de lokale besturen (dat zijn steden en gemeenten, OCMW's, politiezones en brandweerzones) - hebben wel een impact op de leefbaarheid van uw gemeente, stad of streek. 

... voor de gemeenten?

  • Efficiëntiewinst: schaalvoordeel door samen met andere (buur)gemeenten een project aan te pakken.
  • Grensoverschrijdende aanpak: beleid stopt niet aan de gemeentegrenzen, onze projecten ook niet.
  • Expertise: de gemeenten kunnen gebruik maken van onze actuele kennis en ervaring op vlak van de 14 domeinen waarin we actief zijn.
Bestuur

Raadpleeg de samenstelling en de verslagen van de bestuursorganen van Haviland.

Haviland in beeld
Pajottenland plus

Pajottenland +

Als streekintercommunale willen we onze gemeenten beter doen samenwerken. In dat kader wordt collega Katrien ingezet bij de vzw Pajottenland+. Ze is daar als projectcoördinator actief op het vlak van plattelandseconomie en intergemeentelijke samenwerking voor de zeven LEADER-gemeenten van het Pajottenland: Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal.

Lees meer over de Pajotse projecten

Waar zijn we actief

Haviland werkt samen met lokale besturen in het arrondissement Halle-Vilvoorde. Klik op de kaart hieronder op een lokaal bestuur om te zien welke diensten we voor hen uitvoeren.

Ontdek meer over onze vennoten

Sint-Genesius-Rode Sint-Genesius-Rode Dilbeek Dilbeek Bever Bever Overijse Overijse Londerzeel Londerzeel Kapelle-op-den-Bos Kapelle-op-den-Bos Zemst Zemst Kampenhout Kampenhout Steenokkerzeel Steenokkerzeel Vilvoorde Vilvoorde Machelen Machelen Zaventem Zaventem Kraainem Kraainem Wezembeek-Oppem Wezembeek-Oppem Grimbergen Grimbergen Meise Meise Merchtem Merchtem Opwijk Opwijk Wemmel Wemmel Asse Asse Affligem Affligem Ternat Ternat Liedekerke Liedekerke Lennik Lennik Sint-Pieters-Leeuw Sint-Pieters-Leeuw Drogenbos Drogenbos Gooik Gooik Roosdaal Roosdaal Beersel Beersel Linkebeek Linkebeek Halle Halle Pepingen Pepingen Galmaarden Galmaarden Herne Herne Hoeilaart Hoeilaart
Team Haviland
Teambuilding2018

Haviland is de jongste jaren sterk gegroeid. Team Haviland telt momenteel 56 medewerkers. Wil je ook deel uitmaken van ons team? Check dan zeker onze vacatures!

Toekomstforum Halle-Vilvoorde
Toekomstforum

 

Lees meer over de acties van het Toekomstforum

Toekomstforum Halle-Vilvoorde is opgericht door de 35 burgemeesters van Halle-Vilvoorde en wil de levenskwaliteit voor de ruim 600.000 inwoners van deze regio verhogen op het vlak van werken, studeren, mobiliteit, cultuur en taal. Haviland neemt hierin een actieve rol op.

Klaar voor de toekomst

In samenwerking met het Toekomstforum Halle-Vilvoorde zetten we in enkele belangrijke pijlers om onze vennoten klaar te stomen voor de toekomst: