GBS Ak'cent, vestiging Akrenbos - Bever

Bever_Akrenbos
Bever_Akrenbos
Bever_Akrenbos
Projectcoördinatie
Koen De Vloed
Projectcoördinator
02/467. 11. 50
Stap 1 - aanvang
Over het project

Het gemeentebestuur van Bever en de Gemeenteschool Ak’Cent Bever plannen een nieuwbouw op de site in Akrenbos 133 voor de inrichting van het volledige onderwijstraject van de school, dus zowel voor de peuters, kleuters als het eerste leerjaar. Om dit te kunnen realiseren heeft de school onder meer nood aan een geschikt aantal aangepaste klaslokalen en andere lokalen.

Ons bouwteam begeleidt de een studieopdracht voor de bouw van een nieuw schoolgebouwcomplex op de site Akrenbos 133. In een tweede fase verzorgen we ook de volledige omgevingsaanleg.

De huidige schoolgebouwen van de Gemeentelijke Basisschool Ak'Cent Bever bevinden zich momenteel op verschillende locaties :

  • Kleuter- en lagere school - Vestiging Kerkhove 14, Bever : deze vestiging blijft integraal behouden met alle gebouwen en buitenaanleg zoals ze op heden bestaan.
  • Lagere school – Vestiging Akrenbos 71A, Bever : Dit oude schoolgebouw voldoet immers niet meer aan de hedendaagse verwachtingen. Deze vestiging zal volledig buiten gebruik worden gesteld als het nieuwe schoolcomplex klaar is.
  • Kleuterschool – Vestiging Akrenbos 133, Bever : deze vestiging zal worden uitgebreid.  De twee vestigingen van Akrenbos zullen dus op deze site samengevoegd worden door toevoeging van een nieuw schoolgebouwcomplex bij het bestaande vrij nieuwe kleuterschool-gebouw.

Status

Dit project zit momenteel in de opstartfase. Collega Koen werkt momenteel de details uit in samenspraak met de school en het gemeentebestuur.

Locatie