Gemeentelijke zaal Den Broebel - Roosdaal

Stap 3 - uitvoering
Over het project

De gemeente Roosdaal wil de voormalige kantine van 'Den Broebel' slopen en een polyvalente zaal in de plaats bouwen die ruimte biedt aan evenementen, lokale verenigingen en de fanfare. De benedenverdieping van het gebouw wordt de nieuwe uitvalsbasis van de lokale afdeling van het Rode Kruis.

Daarnaast krijgt het voetbalveld zelf een nieuwe invulling. Shotten zoals voorheen zal niet meer mogelijk zijn. Een deel van het terrein wordt samen met het stukje natuur 'De Campagne' zal ontwikkeld worden tot een gemeentelijk park. "Zo wordt de dorpskern van OLV-Lombeek op een gezellige manier uitgebreid.", aldus het gemeentebestuur. De overige ruimte wordt omgevormd tot terras met speelweide, waar eventueel ook kleinschalige evenementen, zoals buurtfeesten, georganiseerd kunnen worden.

Bouweigenschappen

De vrijstaande en in onbruik geraakte voetbalkantine zal volledig worden gesloopt en vervangen worden door een nieuwbouw, met een gelijkaardige, licht gewijzigde inplanting op de site. De nieuwbouw zal bestaan uit 2 bouwlagen met plat dak en heeft een totale bruto-oppervlakte van 736m². 

Er komt een polyvalente zaal in voor 130 zittende personen met een bar en een volledig uitgeruste keuken. Verder is er ook een kleinere vergaderruimte voorzien voor verenigingen en een bergruimte voor de plaatselijke fanfare. Op de benedenverdieping krijgt het Rode Kruis haar lokalen met sanitaire voorzieningen, een lesruimte en garage.

Status

De sloopwerken en de voorbereidende grondwerken zijn ondertussen aan de rug, en ook de ruwbouw is opgetrokken. Op de planning staan nog de technieken, het buitenschrijnwerk en de afwerking. De oplevering is voorzien voor zomer 2021.

Locatie