Aankoopcentrale duurzame voertuigen krijgt vorm

  • 25 oktober 2021

Alle Vlaamse streekintercommunales, onder wie ook Haviland, zetten hun schouders onder een nieuwe aankoopcentrale voor duurzame voertuigen. Die gaat begin 2022 van start. Het concrete aanbod, de timing en het proces worden nu duidelijk.

In mei kondigden we de komst van deze aankoopcentrale al aan. De gezamenlijke aankoop van (elektrische) voertuigen is een gewaardeerde dienstverlening, die lokale besturen ontzorgt en de nodige besparingen oplevert. Door samen te werken garanderen de streekintercommunales de nodige schaal binnen deze nieuwe dienstverlening. Hun verwevenheid met de lokale besturen verzekert ook de nodige nabijheid en betrokkenheid. IGEMO, streekintercommunale van de regio Rivierenland (oftewel het arrondissement Mechelen), zal binnen deze dienstverlening een overkoepelende rol op zich nemen.

Gestroomd.be

Lokale besturen kunnen hier alvast meer informatie vinden over het concrete aanbod en de volgende stappen in het proces. De catalogus wordt rond februari 2022 verwacht. De eerste bestellingen kan men in april 2022 plaatsen. 

Vanaf februari 2022 kan u ook terecht op de website www.gestroomd.be. Daar kunnen lokale besturen de catalogus, de types voertuigen, de aankoopplanning en andere opties raadplegen. Er wordt ook een FAQ voorzien.

De aankoopcentrale samengevat

Voor wie? 
Hoofdzakelijk voor gemeentebesturen, maar ook voor politie- en brandweerzones, gemeentelijk onderwijs, OCMW’s en intercommunales.

Welke types voertuigen? 
Van personenwagens tot zware vrachtwagens en speciale voertuigen.

Duurzaam? 
Zuiver elektrisch (BEV), plug-in hybride (PHEV), CNG.

Wat niet? 
Laadpalen, (elektrische) fietsen of scooters, cargofietsen, tractors.

Timing? 
Publicatie bestek in oktober 2021 - Gunning begin februari 2022 - Catalogus einde februari 2022 - Eerste bestellingen in april 2022

Herbekijk hier de infosessie van 21 maart

Collega-intercommunale IGEMO, trekker van het project, voorzag op 21 maart een online infosessie met op het programma de toelichting over de werkwijze van de aankoopcentrale en de voorstelling van het aanbod van de voertuigen.