Gegarandeerde energiebesparing met OEPC-contract

  • 14 april 2021

Energie-efficiënte gebouwen zijn minder belastend voor het klimaat en bovendien daalt de energiefactuur. Haviland wil de lokale besturen ondersteunen bij de energetische transformatie van het gemeentelijke patrimonium.

Dankzij een OEPC-contract ben je zeker van een gegarandeerde energiebesparing. Hoe werkt dat?


In een OEPC-contract, voluit onderhouds- en energieprestatiecontract, wordt de geplande besparing contractueel vastgelegd. Het is dan aan de uitvoerende leverancier om ervoor te zorgen dat hij zijn opgelegde doelstelling behaalt door het uitvoeren van energie-efficiëntiemaatregelen, zoals het plaatsen van bijvoorbeeld een nieuwe onderhoudsvriendelijke stookketel of rendabele zonnepaneleninstallatie.

Door niet enkel de energieprestatie, maar ook het onderhoud op te nemen in het contract, is het ook aan de leverancier om ervoor te zorgen dat de installatie in topvorm blijft, en het maximale rendement gegarandeerd blijft.

De kostprijs is alvast geen factor die je kan tegenhouden, want het kost je geen cent extra. De investeringen worden bekostigd met het bedrag dat je uitspaart op je energiefactuur. Na afloop is alle winst integraal voor jou.

Lees meer over dit project | Raadpleeg de projectfiche