Grimbergen nieuwste schakel in regionaal autodeelnetwerk

  • 2 december 2021

Sinds eind oktober is ook in de gemeente Grimbergen het duurzaam autodeelproject in samenwerking met Cambio en Haviland actief. De plaatsing van twee elektrische deelwagens in het centrum maakt onderdeel uit van het nieuwe mobiliteitsplan. 

Tijdens het infomoment op 26 oktober konden inwoners al hun vragen stellen over elektrisch rijden via het autodeelsysteem van Cambio. Autodelen is ideaal voor wie weinig rijdt, of als goedkoper alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen. 

Autodelen onderdeel van groter mobiliteitsplan

Het gemeentebestuur ziet het autodelen vooral als aanvullende schakel binnen het grotere geheel van het nieuwe mobiliteitsplan. Ze zet daarom, naast emissieloos rijden, ook volop in op fietsdelen en bekijkt de mogelijkheid voor het plaatsen van twee mobipunten op strategische locaties in de gemeente. 

Bekijk alle gerealiseerd projecten

Rijden zonder zorgen

De wagen staat dag en nacht ter beschikking: zowel voor een snelle boodschap als voor een weekendje weg. Je kan met autodelen heel wat geld uitsparen, want je betaalt enkel in functie van hoe vaak je de wagen gebruikt. Van onderhoud, keuring, administratie,... hoef je je niks aan te trekken, want de provider zorgt voor alles.

Rij je veel of weinig? Kies een abonnementsformule op maat van je rijpatroon : Start voor sporadisch ritjes, Bonus voor frequenter gebruik, of Comfort voor de grootste fans.

Meer info over autodelen in Grimbergen

Welkomstcadeau: gratis instap tot eind januari 2022 !

Inwoners van Grimbergen en de deelgemeenten genieten nog tot eind januari 2022 van gratis instap.
Registreer je snel op www.cambio.be