Groepsaankoop Papier

Actuele prijslijst

De papiermarkt heeft af te rekenen met een van de grootste crisissen van de afgelopen 20 jaar. Er heerst een algemene schaarste van pulp, het basismateriaal voor papier, waardoor de verhouding tussen vraag en aanbod compleet ontwricht zijn. Dat heeft uiteraard ook een impact op de prijzen en beschikbaarheid van de referenties. We volgen de situatie op de voet in samenspraak met de leveranciers.

Het kan voorvallen dat een bepaalde referentie tijdelijk niet voorradig is door een algemene stockbreuk. Onze leveranciers doen hun uiterste best om dit te vermijden, maar hou dus rekening met langere levertijden. We raden u aan om tijdig uw voorraad te bestellen. 

Raadpleeg hier de actuele prijslijst (01/04/2022)
Nieuwe prijslijst vanaf 1 juli 2022

Het doel van deze samenaankoop is om de kosten van de papierprijzen te drukken en de gemeenten te ‘ontzorgen’ in het uitschrijven van een openbare aanbesteding. Intekenen op deze groepsaankoop is voor onze vennoten gratis.

In 2020 namen 19 gemeenten deel aan deze groepsaankoop. Daarnaast maken ook Havicrem en Intradura gebruik van deze groepsaanbesteding.

Raamovereenkomst 2021

Wij bieden de deelnemende vennoten keuze uit verschillende percelen wit duurzaam of gerecycleerd A4- en A3-papier. Het perceel voor gekleurd papier werd wegens de geringe vraag niet meer opgenomen in het aanbod.

Vanaf 3 februari kunt u opnieuw intekenen op de raamovereenkomst 2021-2024 voor kantoorpapier. De gunning werd hiervoor toegewezen aan:

  • Perceel 1 - Duurzaam A4 en A3 papier: Lyreco Belgium
  • Perceel 2 - Gerecycleerd A4 en A3 papier: Igepa Belux nv

Hieronder vindt u  de volgende documentatie: