Meer dan 25 lokale werkgevers op Digitale Jobdate

  • 28 oktober 2021

Van maandag 18 tot vrijdag 22 oktober legden meer dan 25 lokale werkgevers digitaal contact met werkzoekenden. Via de Digitale Jobdate wil de interlokale vereniging Dilbeek, Asse en Wemmel (ILV DAW) de lokale arbeidsmarkt een duwtje in de rug geven. En... de vacatures blijven online beschikbaar.

 

Vorige week kon ILV DAW zo uitpakken met een primeur voor de regio. Deelnemende werkzoekenden konden online afspraken vastleggen bij een diverse mix van grote en kleine bedrijven, multinationals en lokale spelers, uit zowel de sociale als reguliere economie en de publieke sector. De ILV DAW wil dan ook de sociale economie ondersteunen en tegelijk de brug slaan naar de reguliere economie.

Deze Digitale Jobdate werd bewust zo laagdrempelig mogelijk gehouden. In samenwerking met VDAB, Actiris en de lokale ocmw-diensten werd ervoor gezorgd dat iedereen vlot de weg vond naar online contactmomenten. 

Marleen Wynant, coördinator Sociale Economie en Werk bij intercommunale Haviland: “De arbeidsmarkt gaat een uitdagende periode tegemoet. Het brede en diverse aanbod aan vacatures maakte het interessant voor iedereen om een kijkje te nemen, ongeacht achtergrond of opleidingsniveau. Daarom zullen we de Digitale Jobdate-pagina voorlopig nog online houden. Bedrijven kunnen hier hun vacatures blijven aanvullen. Wie hier interesse in heeft en wie ons netwerk mee wil helpen groeien, is welkom om contact op te nemen met socialetewerkstelling@haviland.be. We bekijken dan samen hoe jouw organisatie ons netwerk kan versterken en vice versa.”

Sociale economie in de kijker

Eerder ontwikkelde de ILV van Dilbeek, Asse en Wemmel ook al een voorstellingsvideo. Bekijk hier de YouTube-video: https://youtu.be/072A_p-WXJQ