Ook Chiro Snoopy in Sint-Pieters-Leeuw krijgt nieuwe lokalen

  • 29 maart 2021

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw zet de komende legislatuur sterk in op jeugdinfrastructuur. Niet alleen KLJ Vlezenbeek krijgt nieuwe lokalen, op de recente gemeenteraad kreeg ook Chiro Snoopy groen licht voor hun nieuwe lokalen. Ons bouwteam mag de coördinatie van beide projecten op zich nemen.

In Sint-Pieters-Leeuw laten ze er alvast geen gras over groeien: In januari van dit jaar besliste de gemeente om de percelen aan te kopen waar Chiro Snoopy haar werking heeft, eind maart gunde de gemeenteraad de opdracht aan Haviland, en vanaf april kan het bouwteam starten met de volgende stappen.

De huidige gebouwen van de Chiro zijn na 40 jaar intensief speelplezier dringend aan vernieuwing toe. Het dak, de muren, deuren en elektriciteit moeten onder handen genomen worden zodat er een veilige speelruimte voor de kinderen kan verzekerd worden. Vorig jaar nam een werkgroep bestaande uit ouders, volwassen begeleiders en leiding al de vernieuwing van het sanitair voor hun rekening. 

De Chiro verheugt zich er alvast op dat ze hun 70e Chirojaar in een volledig vernieuwd Chiro-nestje kunnen vieren.

An Speeckaert, schepen van Jeugd: “Wij hebben ons als gemeente geëngageerd om te investeren in onze jeugdinfrastructuur. Zowel voor de vernieuwing van de KLJ lokalen als voor de vernieuwing van de Chirolokalen werd de projectregie aan Haviland toegekend.

Door beroep te doen op de ervaring van Haviland willen wij ervoor zorgen dat beide projecten mekaar snel kunnen opvolgen. Op deze manier zet de gemeente een volgende belangrijke stap richting kwaliteitsvolle huisvesting van elke jeugdvereniging binnen de gemeente.”