Pepingen neemt eerste elektrische deelwagen in gebruik

  • 16 november 2020

Vanaf maandag 16 november is de eerste deelwagen van Cambio beschikbaar voor gebruik in de gemeente Pepingen. De elektrische deelwagen, een Renault Zoë, is de eerste in de regio en krijgt een vaste standplaats aan de oplaadpaal nabij het gemeenteplein. Pepingen zet de stap naar duurzame mobiliteit via een groepsaankoop van Haviland en met de steun en subsidies van de Vlaamse Overheid.


Autodelen is vergelijkbaar met een uitleendienst, maar dan voor wagens. Inwoners die niet elke dag een wagen gebruiken of maar af en toe nood hebben aan een tweede of derde wagen, kunnen een auto uitlenen via het autodeelsysteem. Saskia Beeckmans, schepen van mobiliteit in Pepingen: “Inwoners van Pepingen en het gemeentepersoneel kunnen de deelwagen makkelijk en snel reserveren via de Cambio app en via www.cambio.be.”

 

Lees hier het volledige persbericht:

pdf bestandPERSBERICHT_20201116_Pepingen neemt eerste elektrische deelwagen in gebruik.pdf (168 kB)

KIJKTIP: Ben je geïnteresseerd en/of heb je hier vragen over? Op donderdag 19 november om 20u organiseert Cambio een webinar voor alle geïnteresseerden. Je kan die zelf meevolgen en vragen stellen, of achter herbekijken. Schrijf je hiervoor snel in

LEESTIP: Het volgende ‘Pepingen Informeert’-gemeenteblad is volledig gewijd aan deelmobiliteit.