Private groepsaankoop laadpalen

  • 4 november 2021

De komende jaren moeten we massaal overschakelen op de elektrische wagen. Om de Vlaamse klimaatdoelstelling te halen tegen 2030 moeten er 20x zoveel laadpalen komen dan er nu zijn. Om deze omschakeling te faciliteren organiseert Haviland nu een groepsaankoop voor inwoners en bedrijven.

Om de doelstellingen voor Vlaanderen te halen tegen 2030 moeten er 20x zoveel laadpalen komen dan er nu al zijn. Als dat aantal over heel Vlaanderen evenredig verdeeld wordt, moeten er in onze regio 150.000 laadpalen geplaatst worden in de komende 10 jaar. Dat zijn er 4 per dag. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel.

150.000 extra laadpalen, maar niet alleen op kosten van gemeenten

Het goede nieuws is echter dat niet al deze laadpalen op het openbaar domein moeten worden geplaatst of op kosten van de gemeente. Daarom organiseert Haviland een groepsaankoop laadpalen voor particulieren en bedrijven. 

Niet elke particulier heeft een garage of een openbare laadpaal bij de deur. Toch moeten de komende jaren heel wat mensen overschakelen op een elektrische wagen. Een particuliere laadpaal is voor heel wat mensen een ideale oplossing. 

Ook heel wat bedrijven maken momenteel de omschakeling naar een groener wagenpark, zeker nu bedrijfswagens in de toekomst niet langer op fossiele brandstoffen zullen mogen rijden. Hoe sneller deze bedrijven laadpalen plaatsen, hoe sneller ze ook zullen overstappen op elektrische wagens.

Praktische info

Geïnteresseerde vennoten kunnen zich inschrijven tot 23 februari door hun collegebeslissing in te sturen naar milieu@haviland.be.

Later instappen?
Elke gemeente die wenst in te stappen in het project na de algemene ontwikkelingsfase, zal ook dezelfde kosten van de ontwikkeling dragen als de reeds deelnemende gemeenten. Zo zorgen we ervoor dat zowel de pioniers als de late beslissers genieten van hetzelfde eerlijke voordeel.