Subsidienieuws : Gemeente zonder gemeentehuis

  • 19 oktober 2021

Via het relanceproject Gemeente zonder gemeentehuis ondersteunt Vlaanderen steden en gemeenten die samen innovatieve, digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening en interne werking klantgerichter te maken. In totaal worden van nu tot eind 2022 zeven oproepen gelanceerd.

E-inclusie dankzij hybride loket

In onze regio wil de stad Halle met het Phygital-loket mensen bereiken die moeilijk bereikbaar zijn via een combinatie van een fysiek en digitaal loket. Het is de bedoeling om het loket te voorzien van hoogwaardige digitale tools. In het concept wordt e-inclusie mee opgenomen. De stad wil dit innovatief concept als grootschalige transformatie indienen tegen 4 februari 2022. Voor het Phygital project wil de stad Halle graag samenwerken met de gemeenten Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Onze subsidioloog is in dit dossier contactpersoon om de juiste personen van elke gemeente rond de tafel te brengen en zo te komen tot een sterk dossier.

Ook de gemeenten Affligem en Galmaarden hebben interesse in ‘Gemeente zonder gemeentehuis’. Samen met die gemeenten bekijken we de mogelijkheden om een dossier in te dienen. 

Heeft jouw gemeente ook straffe digitale plannen?

Aarzel dan niet om onze subsidioloog Koen te contacteren via subsidioloog@haviland.be of op het nummer 0499 51 53 23.

Las je onze subsidieoproep voor Gemeente zonder gemeentehuis, maar dacht je: op welke manier ga ik dan mijn inwoners informeren? Het Agentschap Binnenlands Bestuur toont in dit verhelderende filmpje hoe dat gebeurt.

Video_Gemeente zonder gemeentehuis 2.png

Aanspreekpunt
Koen De Reu
Subsidioloog
0499 51 53 23