Subsidies voor jeugdinfrastructuur

  • 31 maart 2021

Naar aanleiding van de bouwspecial in Havinews #04 over jeugdinfrastructuur lijstte onze subsidioloog de meest interessante subsidies op waar jeugdverenigingen van kunnen gebruik maken voor het verbeteren van hun infrastructuur:

1/ Lokale besturen kunnen van de Vlaamse Overheid een investeringssubsidie krijgen voor grote cultuur- en jeugdinfrastructuren. De subsidies zijn bedoeld als financiële ondersteuning voor het bouwen, uitbreiden, verbouwen of verwerven van infrastructuur met uitzonderlijke omvang. In die infrastructuur wordt een culturele werking gerealiseerd die zich richt tot de hele Vlaamse Gemeenschap. Bij aankoop van een pand mogen de subsidies gebruikt worden voor zowel de aankoopprijs als de registratie- en de notariskosten.

2/ Verenigingen binnen de jeugd- en cultuursector kunnen subsidies aanvragen voor het nemen van energiebesparende maatregelen aan hun infrastructuren.

3/ Instellingen in de cultuur- en jeugdsector kunnen een investeringssubsidie aanvragen om hun infrastructuur integraal toegankelijk te maken voor iedereen, onafhankelijk van de handicap of beperkingen die mensen hebben.

Op 9 februari 2021 organiseerde het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid een webinar over de investeringssubsidies en de energielening. 

Herbekijk online - Webinar 'Investeringssubsidies voor jeugdinfrastructuur'

Wil je meer info over een van deze subsidies, of wil je de hulp inschakelen van onze subsidioloog voor het binnenhalen van een subsidie voor jouw potentiële project? Stuur dan een mailtje naar subsidioloog@haviland.be