Verslag testdag elektrische fietsen

  • 4 mei 2021

7 fietshandelaars in Gooik, Beersel, Halle en Ternat hebben op 24 april de deuren geopend voor geïnteresseerden die gebruik willen maken van de groepsaankoop elektrische fietsen.

Om het fietsgebruik in onze regio te stimuleren organiseert Haviland in samenwerking met Klimaatpunt al voor het tweede jaar op rij een groepsaankoop elektrische fietsen. De fiets kreeg dankzij de coronacrisis een flinke boost in populariteit, maar voor velen blijft het toch een flinke investering. Dankzij de groepsaankoop kunnen inwoners van de deelnemende gemeenten een kwalitatieve elektrische fiets, bakfiets of speed pedelec aanschaffen aan een goede prijs.

De gemeente Gooik neemt bewust deel aan de actie van Klimaatpunt en Haviland als onderdeel van hun mobiliteitsplan.

Schepen van Mobiliteit Simon De Boeck: “We hebben in het kader van ons fietsplan de ambitie om tegen 2025 twintig procent van onze inwoners op de fiets te krijgen."

"Momenteel gaat het om zo’n tien procent. Er is dus nog een weg af te leggen waar we als gemeente ook ons steentje aan bijdragen. We komen financieel tussen voor deze groepsaankoop, maar we werken verder aan meer of betere fietspaden, fietsstallingen, fietsstraten en de 30 kilometerzones. Vorig jaar werden er 66 fietsen aan Gooikenaars verkocht in het kader van de groepsaankoop.”

Lees het volledige artikel (Het Laatste Nieuws)

Lees meer over de groepsaankoop elektrische fietsen