Volg de bouwwerken: Affligem - Cultuurzaal Sanderus

  • 2 februari 2021

Hoe zou het nog zijn met de renovatiewerken aan gemeentelijke cultuurzaal Sanderus? We trokken op een winterse dag (alles voor de lezers!) samen met projectcoördinator Bert naar Affligem om er de voortgang van de werken te inspecteren.

Sinds de start van de renovatiewerken in september vorig jaar is er al heel wat vooruitgang geboekt.

Uiteraard moest eerst de volledige achterbouw worden afgebroken. Ondertussen staat de ruwbouw er en is het buitenschrijnwerk geplaatst. In het nieuw aangebouwde gedeelte werd een nieuwe inkom gerealiseerd. De voorgevel van de voormalige ingang zit al half in een nieuw jasje. Binnenin de achterbouw wordt momenteel gewerkt aan de vernieuwde stookinstallatie, de uitgeruste keuken en de sanitaire voorzieningen. 

Binnenkort wordt de zaal zelf onder handen genomen. Die krijgt naast een fris likje verf ook een volledig nieuwe vloer, nieuw schrijnwerk en een nieuw plafond. Daarnaast worden de oude keuken, de bar en het sanitaire gedeelte volledig verbouwd tot een nieuwe foyer waarin de nieuwe bar zal worden geïntegreerd. 

Op de grote opening is het nog even wachten, die staat gepland voor september 2021. Als de vaccinatiecampagne tegen dan vlot verlopen is, kunnen de Affligemnaren dit alvast feestelijk vieren in een mooi nieuw decor :)

Fotogalerij