Volg de bouwwerken: Roosdaal - Kleuterschool De Triangel

  • 16 december 2021

De bouw van de nieuwe kleuterblok voor gemeentelijke basisschool De Triangel in Pamel schiet goed op. De keuze voor een houtskeletbouw zorgt ervoor dat de volledig afgewerkte nieuwbouw er op een kleine 9 maand zal staan.

Gemeentelijke basisschool De Triangel in Pamel (Roosdaal) ligt op een steenworp van de recent gerenoveerde sportsite 't Sportvlot. De gemeente en schooldirectie beslisten om een nieuwe kleuterblok te voorzien aan de overkant van de speelplaats. De nieuwbouw komt er niets te vroeg, want de school kampte met capaciteitsproblemen en dat zorgt voor heel wat gepuzzel.

Schooldirectrice Peggy Meert: "Momenteel krijgt een kleine groep leerlingen les in een zolderklas terwijl we ook twee klascontainers naast onze school hebben moeten plaatsen”, klinkt het. “Door de kleuters naar de nieuwbouw te verhuizen komt er ruimte op het gelijkvloers vrij, waar we de leerlingen van de zolder en uit de containers een plek kunnen geven.”

“In het gebouw dat wordt opgetrokken komen vier kleuterklassen en een muzische ruimte”, legt de directrice uit. “Dat laatste is een ruimte waar kleuters terechtkunnen voor bewegingsleer om hun motoriek bij te schaven. De ruimte zal zo groot zijn als twee klassen."

In augustus van dit jaar is van start gegaan met de nieuwbouw. Hoe ver staan de werken op dit moment?

De huidige speelplaats van Triangel in Pamel is sinds augustus omgetoverd tot een werf. Nadat de beperkte grondwerken zijn uitgevoerd, is het zeer snel gegaan. Er wordt gewerkt met een houtskeletbouw, waardoor het gebouw in verschillende prefab-elementen in elkaar werd gepast. Daarbij zijn de elektriciteit - en verwarmingswerken onmiddellijk opgestart en nog steeds lopende.

Projectleider Katrien: "Na een trage start van de werken, is de trein eindelijk vertrokken. Het is nu alle hens aan dek om hier een mooie, warme, speelse en veilige omgeving te realiseren voor de allerkleinsten van de gemeente Roosdaal."

Welke werken staat er nog op de planning?

Projectleider Katrien: "Na de kerstvakantie zullen de nutsmaatschappijen de nodige werken uitvoeren voor de aansluitingen van gas, elektriciteit en water. Ondertussen zijn de gevelstenen ook gekozen en kunnen deze geplaatst worden na de buitenisolatie. Deze werken worden eerstdaags opgestart, samen met de dakafwerking."

Afhankelijk van de weersomstandigheden en andere externe factoren zullen de leerlingen het nieuwe gebouw normaal gezien na de paasvakantie van 2022 al kunnen betrekken.

Fotogalerij
De Triangel in uitvoering
De Triangel in uitvoering
De Triangel in uitvoering
De Triangel in uitvoering
De Triangel in uitvoering
De Triangel in uitvoering
De Triangel in uitvoering
Aanbouw De Triangel in uitvoering
Triangel Roosdaal_2021
Triangel Roosdaal_2021