Volg de bouwwerken: Gooik/Kester - Politiehuis Zone Pajottenland

  • 1 december 2020

De politiezone Pajottenland wil alle politiediensten centraliseren in een nieuw politiehuis in Gooik. De bouwwerken konden eind februari van start gaan, na het afronden van het archeologisch onderzoek.  

De Politiezone Pajottenland staat in voor de politiezorg van 6 gemeenten (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) en is met 20.586 ha de grootste zone in oppervlakte van het arrondissement Halle-Vilvoorde, en direct ook een van de meest uitgestrekte van Vlaanderen.

Een optimaal gelegen centrale uitvalbasis voor politie-interventies is dan ook cruciaal voor het verzekeren van een gelijkwaardige dienstverlening. Uit een grondig locatieonderzoek bleek een centrale politiepost langs de Edingsesteenweg in Gooik (Kester) de meest geschikte uitvalsbasis.

Welke werken zijn al uitgevoerd?

Omdat er mogelijk sprake was van historische restanten van een Romeinse site moest er eerst een archeologisch onderzoek worden uitgevoerd. Het rapport van de opgravingen wees echter uit dat er niets noemenswaardigs te vinden was.

Projectleider Koen: "Na het archeologisch onderzoek werden de graafwerken voor de gedeeltelijk ondergronds gelegen nieuwbouw aangevat, waarna de funderingswerken en de ruwbouw werden uitgevoerd.
Momenteel situeert het project zich in de laatste fase van de ruwbouw van het dak en het uitkragend gedeelte vooraan en zijdelings van de eerste verdieping. "

Wat brengt het nieuwe jaar voor dit project?

Projectleider Koen: "De volgende fase zal bestaan uit de omgevingsaanleg van het sterk hellend bouwterrein en de opbouw van de volledige afwerking van de buitenschil. Cruciaal bij de bouw van het nieuwe politiehuis is uiteraard de nodige aandacht voor het aspect veiligheid in alle opzichten.

Voorlopige voorspellingen voor de definitieve ingebruikname door het politiekorps met zijn crew van haast 90 personeelsleden houden het bij ten vroegste de zomervakantie van 2021."

Fotogalerij
20201118_111013_Film4_edited2.png
Nov 2020 - Ruwbouw
20201118_110603_Film4.jpg
Nov 2020 - Ruwbouw
763_PZ Kester.jpg
00 2020 - Graafwerken
Politiehuis Gooik
Het ontwerp