Volg de bouwwerken: Hoeilaart - Kinderdagverblijf

  • 1 december 2020

Naast woonzorgcentrum Den Dumberg in Hoeilaart verrijzen sinds kort de contouren van het nieuwe gemeentelijke kinderdagverblijf. De gebouwen van het oude woonzorgcentrum werden daarvoor eerst gesloopt. 

De huidige lokalen van kinderdagverblijf Solheide in de Stijn Streuvelslaan zijn te klein geworden en voldoen niet meer aan de strengere regels voor jeugdzorg. Het gebouw voldoet bovendien niet meer aan de hedendaagse normen qua energieprestaties. Daarom komt er een nieuwe crèche met plaats voor 36 kindjes op de woonzorgsite Den Dumberg.

In december 2019 gingen de oude gebouwen van het woonzorgcentrum tegen de vlakte. Hoe ver staan de werken op dit moment?

Projectleider Bert: "We zijn het jaar gestart met het uitvoeren van de noodzakelijke funderingswerken. Begin maart van dit jaar kon dan uiteindelijk de vloerplaat worden gegoten. Ondertussen staat de ruwbouw er en ligt het dak erop. Ook de leidingen voor elektriciteit, water en het sanitair zijn geplaatst. Momenteel is de aannemer volop bezig met de voorbereidende werken voor de gevelafwerking. Voor het kerstverlof willen we nog alles gechapt hebben, en de plaatsing van het buitenschrijnwerk opstarten."

Welke werken staat er nog op de planning?

Projectleider Bert: "Na de kerstvakantie gaat de aannemer het buitenschrijnwerk afwerken, zodat het geheel wind- en waterdicht is voor de winterperiode. Daarop aansluitend zal de gevel worden geplaatst en wordt gestart met de binnenbepleistering. 

Nog in januari zal de huidige inkom van het naastgelegen woonzorgcentrum afgebroken worden. Het woonzorgcentrum krijgt vervolgens een volledig nieuwe inkom. Vanaf maart start men ook met de omgevingswerken rond het kinderdagverblijf en het woonzorgcentrum."

Ondertussen wordt binnenin het kinderdagverblijf verder afgewerkt. Als de werken verlopen zoals gepland, zal het nieuwe kinderdagverblijf tegen de zomer van 2021 klaar zijn. 

Fotogalerij
IMG_20201119_110102_edited2_web.png
November 2020 - Ruwbouw buitenkant
IMG_20201119_105501_edited_web.png
November 2020 - Ruwbouw binnenin
20200309_Solheide vloerplaat.png
Maart 2020 - Vloerplaat
201912_Hoeilaart_Afbraak rusthuis voor bouw kinderdagverblijf Solheide.PNG
December 2019 - Sloop oud rusthuis
10453_Fase 2- Render Solheide.png
Het ontwerp