Volg de bouwwerken: Lennik - Feestzaal Jo Baetens

  • 1 december 2020

In Lennik worden zowel de gemeentelijke feestzaal als de cafetaria vernieuwd. De voorbereidende werken gingen van start in november 2019, en de uitvoering zit ondertussen goed op schema.

De gemeentelijke feestzaal en de ernaast gelegen iconische sporthal - vernoemd naar legendarische Lennikse volleyballer Jo Baetens - dateren van 1977. De feestzaal en de bijbehorende cafetaria zijn toe aan een grondige modernisering.

De huidige bouwplannen omvatten een volledig vernieuwde feestzaal met een geïntegreerde bar en grootkeuken en een ruime cafetaria met zicht op de bestaande sporthal. Beide worden voorzien van een zuidgericht terras aan de achterzijde. Tussen de cafetaria en de feestzaal en tussen de feestzaal en de onmisportruimte komen er flexibele akoestische wanden, zodat maximaal gebruik kan worden gemaakt van de beschikbare ruimte.

Hoe ver staan de werken momenteel?

Projectleider Koen: "De nieuwbouw staat volledig onder gesloten dak. Ook de gevelbekledingen werden afgewerkt. De volgende fase omvat het plaatsen van het buitenschrijnwerk en de volledige afwerking van de luifels. Binnenin zijn de basistechnieken en de vloerafwerkingen grotendeels uitgevoerd. In een volgende fase volgt de binnenafwerking."

Wat mogen we nog verwachten in 2021?

Projectleider Koen: "Als alles volgens plan verloopt, dan kunnen de feestzaal en de cafetaria in de loop van het voorjaar in gebruik worden genomen."

Fotogalerij
20201118_113056_Film4_edited2.png
Nov 2020 - Ruwbouw en dak
20201118_113500_Film4_edit2.png
Nov 2020 - De luifel
Sporthal Jo Baetens
Hoe het was
Sporthal Jo Baetens
Het ontwerp