Volg de bouwwerken: Meise - Sociale appartementen

  • 1 december 2020

Het OCMW van Meise wil de sociale appartementen in de Krogstraat renoveren zodat ze opnieuw voldoen aan de huidige bouwnormen. De renovatie van het voormalige 'Home Van Gysel' liet even op zich wachten, maar deze zomer konden de renovatiewerken eindelijk van start gaan.

De gebouwen waren dringend toe aan een grondige modernisering. De structuur van het gebouw zelf was nog in orde, maar het dak en de technieken moesten vernieuwd worden en ook op vlak van energieprestaties kon het heel wat beter. Het plan voorziet in 15 volledig vernieuwde studio's, dat zijn er 2 minder dan vroeger. Dat komt omdat de units op de gelijkvloerse verdieping worden vergroot en een aangepaste badkamer krijgen voor bewoners met een rolstoel. De bewoners krijgen dankzij de renovatie meer comfort, meer lichtinval, en een lagere energiefactuur.

Hoe ver staan de werken momenteel?

Projectleider Els: "Het leegstaande gebouw werd eerst en vooral volledig gestript. Ondertussen is de eerste fase van de ruwbouw achter de rug. Tegen het kerstverlof zou de eerste fase van de technieken klaar moeten zijn. Daarbij worden alle leidingen geplaatst voor de elektriciteitswerken, het sanitair en de HVAC (verwarming, ventilatie, koeling).

Vorige week werden ook de asbestleien verwijderd, en hebben de dakwerkers het onderdak geplaatst. De verdere dakafwerking zal geplaatst worden nadat de gevelisolatie en de betonnen gevelpanelen zijn gemonteerd. Zo sluit alles mooi op elkaar aan."

Wat brengt het nieuwe jaar voor dit project?

Projectleider Els: "Na het kerstverlof kunnen we starten met de afwerkingen binnenin: de chape, binnenpleister, enz. Als alles volgens plan verloopt, kan het project tegen zomer 2021 opgeleverd worden en kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen."

Fotogalerij
IMG_7970_edited.png
Nov 2020 - Dakwerken
IMG_20201119_092138_edited2.png
Nov 2020 - Gestript gebouw
Sociale appartementen Meise Krogstraat
Hoe het was
GBW - 2019 - Sociale appartementen Meise_1
Hoe het was